Skip to main content
s03
wijnbar van Utrecht.
Altijd prima toeven bij de leukste
s05
Elke dag vers:
Oesterzzz !
of iets daar tussenin? Je vindt het bij
Luchtig praatje, filosofisch gesprek
s01
Gezellig
samen wijnen
in de
Utrechtse
binnenstad

Gezellig samen wijnen in de binnenstad!

Over weinig onderwerpen is zoveel gezegd en geschreven als over wijn. En ook in de 21e eeuw lijkt het edele druivennat in zijn oneindige gevarieerdheid onverminderd populair onder een al even gevarieerd publiek. Sterker nog: wijn is 'hotter' dan ooit. (En dan hebben we het niet over gluhwein...)

Wereldcultuur
Wijn is zoveel meer dan alleen een alcoholische drank, ontstaan uit vergisting van het sap van geperste druiven. Wijn is wereldcultuur! Historie! Wijn gaat over toegewijde wijnboeren uit zowel de oude als de nieuwe wijnwereld, die sinds generaties hun wijngaarden bewerken om ieder najaar opnieuw te kunnen oogsten. Over druivenrassen die zo verfijnd zijn dat er alleen maar superwijnen van worden gemaakt. En over hoe dat dan moet. Volgens de Fransen. Of volgens de Italianen, of de Spanjaarden, de Chilenen, de Californiërs, de Nieuw-Zeelanders, de Australiërs... Maar wijn gaat vooral over smaken, geuren en kleuren. En dat je heus geen 'kenner' hoeft te zijn om een goede wijn te kunnen waarderen...

Niet ingewikkeld doen...
Oké, bij Wijnbar Kurk draait het dus om wijn. We zijn tenslotte een wijnbar. Maar onnodig ingewikkeld doen we er niet over. Wie gewoon komt om te genieten van een goed glas met een overheerlijk hapje zonder opsmuk in een gezellige ambiance met fijne muziek, is van harte welkom. En voor wie liever een pintje vat: we hebben prachtige bieren op de tap! Maar mocht je toch iets meer willen weten over wijn, of gewoon een spannende suggestie of juist een bescheiden wijnadvies willen, of misschien wel spontaan zin hebben in - doe 'ns gek - een 'arrangement des vins', dan zit je natuurlijk helemaal gebakken bij Wijnbar Kurk!

Ach, we willen maar zeggen: Wijnbar Kurk in Utrecht is er voor iedereen! 

Kurk in de Media

Hospitality Management

Lees HIER het interview met Bart Broshuis over Wijnbar Kurk in De CaféKrant

 Doetinchem twintigste toevoeging indebuurt-platform / Villamedia

In de buurt, regio Utrecht, stelde via een Facebook-oproep de vraag: "Wat is de fijnste borrelplek in het centrum van Utrecht?"
Dat leverde veel reacties op, waarbij Wijnbar Kurk hoog scoorde...

instagram    facebook