s03
wijnbar van Utrecht.
Altijd prima toeven bij de leukste
s05
Donderdagavond
Oesterzzz !
of iets daar tussenin? Je vindt het bij
Luchtig praatje, filosofisch gesprek
s01
Gezellig
samen wijnen
in de
Utrechtse
binnenstad

De CaféKrant - interview

Hospitality Management

Lees HIER het interview met Bart Broshuis over Wijnbar Kurk in De CaféKrant

Gezellig samen wijnen in de binnenstad!

Over weinig onderwerpen is zoveel gezegd en geschreven als over wijn. En ook in de 21e eeuw lijkt het edele druivennat in zijn oneindige gevarieerdheid onverminderd populair onder een al even gevarieerd publiek. Sterker nog: wijn is 'hotter' dan ooit. (En dan hebben we het niet over gluhwein...)

Wereldcultuur
Wijn is zoveel meer dan alleen een alcoholische drank, ontstaan uit vergisting van het sap van geperste druiven. Wijn is wereldcultuur! Historie! Wijn gaat over toegewijde wijnboeren uit zowel de oude als de nieuwe wijnwereld, die sinds generaties hun wijngaarden bewerken om ieder najaar opnieuw te kunnen oogsten. Over druivenrassen die zo verfijnd zijn dat er alleen maar superwijnen van worden gemaakt. En over hoe dat dan moet. Volgens de Fransen. Of volgens de Italianen, of de Spanjaarden, de Chilenen, de Californiërs, de Nieuw-Zeelanders, de Australiërs... Maar wijn gaat vooral over smaken, geuren en kleuren. En dat je heus geen 'kenner' hoeft te zijn om een goede wijn te kunnen waarderen...

Niet ingewikkeld doen...
Oké, bij Wijnbar Kurk draait het dus om wijn. We zijn tenslotte een wijnbar. Maar onnodig ingewikkeld doen we er niet over. Wie gewoon komt om te genieten van een goed glas met een overheerlijk hapje zonder opsmuk in een gezellige ambiance met fijne muziek, is van harte welkom. En voor wie liever een pintje vat: we hebben prachtige bieren op de tap! Maar mocht je toch iets meer willen weten over wijn, of gewoon een spannende suggestie of juist een bescheiden wijnadvies willen, of misschien wel spontaan zin hebben in - doe 'ns gek - een 'arrangement des vins', dan zit je natuurlijk helemaal gebakken bij Wijnbar Kurk!

Ach, we willen maar zeggen: Wijnbar Kurk in Utrecht is er voor iedereen! 

Wijnbar Kurk
Lange Jansstraat 28
3512 BB  Utrecht

Openingstijden
di t/m zo, 16.00-23:30 uur
maandags gesloten

e: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
t: 030 30 39 582
m: 06 100 50 303

© 2022  Vierde Zaak BV  -  Alle rechten voorbehouden